Projekter

VisitSamsø igangsætter og driver en lang række projekter med det formål at styrke Samsø som destination.

Her et udpluk af projekter:

Bæredygtig turisme
Vi har netop modtaget 1,4 millioner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til et treårigt projekt med en fuldtidsansat projektmedarbejder, der skal arbejde i to spor:
Certificering af turismevirksomheder og messe for feriehusejerne for at fremme den grønne omstilling.
I cykelsporet vil etablering af elladeinfrastruktur, identifikation af forbedringsmuligheder af cykelinfrastrukturen og “cykelvenlige” tiltag hos aktørerne danne afsæt for at fremme cykling som et bæredygtigt ferievalg.

Landsbyprojektet
Kører fortsat på skinner. Der er i 2024 sat skilte op i Mårup, Brundby, Langemark og Nordby, og der er trykt foldere for Mårup Havn og Stauns, så vi nu er oppe på 14 forskellige landsbyer. I slutningen af 2024 kommer yderligere to-tre landsbyer til brochureporteføljen. Vi har i løbet af hele projektperioden udleveret over 70.000 foldere! De findes selvfølgelig også digitalt.

Kulturhistorisk skiltning
Vi har sat skilte op ved Dyret, Kalkovnen, Ilse Made, Onsbjerg Kirkedam, alle syv kirker, Stubmøllen, Kolby Mølle, Møllebakken i Tranebjerg, Anton Rosen Huset og Kongehøjen.

Skattejagter
Tidligere i 2024 lancerede vi en ny skattejagt – ”På toppen af Samsø”. Senere på året kommer der en skattejagt om bål og brand, en om vedvarende energi og i 2025 den, der hører til ”Det mytiske Samsø”.

Det mytiske Samsø
Samsø skal også forbindes med sagn, sagaer og gode fortællinger. Dem har vi mange af, og de skal i spil. Projektet indebærer en lang række formidlingskanaler og indsatser for at styrke destinationen i den retning.

Lys i Mørket
Kulturweekenden, der skaber trafik og opmærksomhed i ydersæsonen, fortsættes. Lys i Mørket foregår altid den første weekend i november.

Nyt ø-samarbejde
Vores Øhigh5-projekt med Langeland, Læsø, Ærø og Fanø blev afsluttet ved udgangen af 2023. I de tre år, projektet varede, høstede vi mange gode erfaringer og fælles resultater, som vi gerne vil køre videre. Sammen med Langeland, Læsø og Ærø søgte og modtog vi LAG-midler til et nyt projekt, der løber fra 1. august i år og to år frem. Hovedaktiviteten er at udvikle og markedsføre fælles ø-oplevelser på naturlige miniferier (fx vinterferie, påske, pinse, Kr. Himmelfart, jul og efterårsferie) med fokus på den særlige ro og natur, øerne har.

Samsøs bedste kartoffelmad
For 12. gang afholdte vi Samsøs bedste kartoffelmad. Publikumsprisen, hvor man på 12 forskellige spisesteder i godt to uger kunne spise forskellige kartoffelmadder til kr. 150,-, blev igen en succes. Vi anslår, at der i perioden er solgt mellem 6.000 og 8.000 madder. Juryprisen, der fandt sted i Samsø Idrætshal søndag d. 2. juni, var også en god begivenhed med fin opbakning fra de lokale restauratører og et meget tilfreds dommerpanel. Vi havde også besøg af TV2, der i hovedkanalens Nyhederne viste et kort indslag.

Bededag
Som en ny indsats lavede vi sammen med STOHF en stor Bededagskampagne. Der blev lavet et flot program med massevis af aktiviteter, gratis færgebilletter og buskørsel. Vi sendte en pressemeddelelse ud, der blev taget overordentligt godt imod. Vi var i landsdækkende radio og TV, i aviser og på nettet. Så flot! Da vi så kom til dagen, sendte vejrguderne os fem grader, blæst og slagregn. ØV! Vi prøver igen i 2025.

Rekrutteringsarrangement
28 studerende fra Aarhus deltog i rekrutteringsarrangementet, der fandt sted i foråret.
Det er tredje gang, vi laver det i samarbejde med Samsø Kommune, STOHF og Studenterhus Aarhus. I 2025 finder arrangementet sted torsdag d. 3. april.

Åben Havn i Aarhus
Er et arrangement, der afholdes hvert andet år i forbindelse med Aarhus Festuge. VisitSamsø og Samsø Rederi var til stede med en flot stand, feriemagasiner, slushice og andre gode sager. Det blev til mange snakke med aarhusianere, der selvfølgelig skal besøge Samsø.

Stedet Tæller X
I starten af maj blev det offentliggjort, at Langøre Havn er et af de steder, der har modtaget midler fra Realdania og Ny Carlsbergfondet. VisitSamsø har siden de indledende møder været med til at udforme projektet, og deltager fortsat med viden og sparring, så Langøre kan udvikles til at blive et interessant og smukt besøgssted fuld af fortællinger og formidling.

Cykelladestandere
Vi har søgt og modtaget godt kr. 550.000,-, til opsætning af cykelladestandere. I løbet af i år vil der blive opstillet ladeskabe på Ballen Færgehavn, Ballen Lystbådehavn, Mårup Lystbådehavn, Nordby, Sælvig Færgehavn, Tranebjerg og på færgen LILLEØRE.

Cykelknudepunktsnetværk
Er en ny måde at tænke cykelruter på. Det er en national indsats, hvor VisitSamsø selvfølgelig også deltager. Første skridt har været udpegning og digitalisering af knudepunkter på Samsø. Næste skridt bliver skiltning og finansiering heraf. På et tidspunkt kommer vores cykelgæster til at kunne tilrettelægge ruter efter bl.a. interesser og kondital.

Senest opdateret: 02/10/2024 12:57