Kærlighedens ø
Samsø er et populært sted at holde fest for venner og familie. Charlotte og Søren fejrede deres fælles kærlighed til hinanden med en bryllupsfest på den ø, de også deler kærligheden til.
Engang var det vikingehøvdinger, konger og bisper, der samledes på Samsø og dermed gav den sit navn samlingsøen. I dag er det familier, kærestefolk og ægtepar, der mødes og forenes på øen i midten.
Der skulle kun gå halvanden måned, fra Charlotte og Søren havde mødt hinanden, til de gik hånd i hånd på Samsø. Straks fandt de ud af, at de var landet på kærlighedens ø, og mindre end to år senere tog de imod familie og venner til et brag af et bryllup.
”Vi valgte Samsø, fordi øen kan tilbyde nogle fantastiske og særlige rammer, der er mindeværdige for både os og vores gæster,” husker Charlotte. Bruden fremhæver især muligheden for at være sammen med gæsterne gennem længere tid som noget meget værdifuldt.
”Mange af vores venner og familie kom allerede en dag eller to i forvejen, så der var god tid til at hygge med mad, udflugter og snak. Det gav en helt anden ro og nærhed end et ’almindeligt’ bryllup.”
Da den store dag gik ind i natten
Charlotte, Søren og deres 58 gæster startede bryllupsdagen med fælles morgenmad på Brundby Hotel. Om eftermiddagen samledes de igen i Langør Kirke, der med hav og fjord til tre sider er ”et vanvittigt smukt og romantisk sted,” ifølge Charlotte. Efter vielsen kørte det nygifte par til Besser Rev, hvor en lokal fotograf forevigede de store smil. Imens hyggede gæster sig med bobler på terrassen ved Det Gamle Bageri lige over for hotellet. Herefter var det tid til bryllupskage og en efterfølgende spadseretur i hotellets store have.
Personalet på Brundby Hotel brugte eftermiddagen på at lægge sidste hånd på aftenens menu og bordopdækning. Kl. 18 kunne parret og gæsterne sætte sig til bords i den atmosfærefyldte sal. ”Den personlige og hyggelige stil, som hotellet emmer af, tilfredsstillede til fulde vores ønsker,” fortæller Søren. Som musikalsk underholdning havde Charlotte og Søren hyret Birthe Kjærs backingband ”Gemalerne”. De fik sat godt gang i danseskoene, og festen varede til langt ud på natten. ”Det blev ikke til mange timers søvn, før vi igen så alle gæsterne til fælles morgenmad. Det var skønt at kunne slutte brylluppet af med, i fællesskab, at snakke om den store dag,” husker Charlotte.
Smertefri planlægning
Det kan synes som en udfordring at tilrettelægge et bryllup på Samsø, hvis man ikke selv bor der. Men for Charlotte og Søren var det ikke noget problem.
”Vi tog en tur til Samsø i påsken, hvor vi fik aftalt alt omkring kirke, kage, fest, blomster og mad. Man kan få det hele på Samsø, så det var ikke nødvendigt at tage noget med hjemmefra,” fortæller Charlotte, der også glædede sig meget over den store hjælp, Guf og Rasmus fra hotellet bistod med.
Parret havde lejet hele hotellet, så langt de fleste gæster kunne overnatte samlet.
”Det var skønt for både os og vores gæster, at hele festen foregik et sted. På den måde kunne vi være sammen fra morgen til aften, der var plads til par med små børn, og vi kunne selv få lov at fordele værelserne,” fortæller Charlotte.
”Vi tænker ofte tilbage på de vidunderlige dage og den fantastiske fest, hvor vi ikke alene sagde ja til hinanden men også til Samsø,” slutter parret, der et par dage efter interviewet blev de lykkelige ejere af et sommerhus kun få kilometer fra Brundby Hotel.
Senest opdateret: 02/12/2022 09:34