Rå marineret Samsø løg i honning og balsamico
Brug de skønne Samsø løg på en ny velsmagende måde i denne skønne ret, som passer perfekt som tilbehør til kød- og grillretter.
Dette skal du bruge – til 4 personer
- 2 stk. alm. løg
- 2 stk. rødløg
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. koldt presset rabsolie
- 1 knuv spids peber mix
- 2 spsk. hvid balsamico
- 2 spsk. honning
- 1 kniv spids nigella frø (jomfru i det grønne)
Løgene skærres i skiver på langs og saltes let. Rapsolie, pebermix, balsamico og honning piskes sammen.
Anret løgene på et fad og hæld dressingen over. Drys med lidt “Jomfru i det grønne”.
Husk, at du kan de fleste produkter til denne ret på Samsø og lavet på Samsø.
Vi opfordrer jer til at tage på en tur rundt til de mange grøntsagsboder, som pryder øen. Årstidernes grøntsager finder vi på Samsø i bogstaveligste forstand lige uden for døren. så det er ingen sag at finde, hvad man skal bruge her midt i Danmarks køkkenhave. Op på jernhesten og fyld cykelkurven med skønne sager fra de samske marker og haver. For os på Samsø er “fra jord til bord” ikke kun et begreb, men en del af vores dagligdag.
Et besøg i den skønne butik, “Smagen af øen” i den gamle købmandsgård i Ballen, er bestemt også et besøg værd. Her sælger Lars mange af Samsøs skønne specialiteter.
Senest opdateret: 21/01/2019 10:45