Smag på Samsø året rundt
Med sine mange solskinstimer og milde kystklima har Samsø optimale betingelser for dyrkning af frugt og grønt og er i dag kendt som hele Danmarks køkkenhave. Det har i mange år betydet, at øens avlere har været blandt de første i landet med nye kartofler, men øens avlere og fødevareproducenter kan få meget mere end kartofler til at spire.
Den grønne rute
Når du bevæger dig rundt på Samsø, vil du hurtigt lægge mærke til de mange landevejsboder, der står overalt på øen. Fra disse boder sælger lokale bønder og hobbyavlere årstidens frugt, grønt, æg mv., og der er ikke noget bedre end selv at udvælge sin bakke jordbær, smide mønten i marmeladeglasset, trille hjem til sommerhuset eller ned på stranden og sætte tænderne i de søde bær. Friskere og mere lokalt bliver det ikke.
Friskfanget frokost
Med sine 120 kilometer kyststrækning er der rig mulighed for at kaste snøren ud efter et par af Kattegats fisk. Med et fisketegn i hånden og god tålmodighed er der rige naturoplevelser i vente for både store og små. Havørred, hornfisk og rødspætter er nogle af de fisk, du kan være heldig at få på krogen. Du kan se en oversigt over Samsøs fiskepladser her.
Spændende specialiteter som souvenir
Det er altid skønt at forlænge smagen af ferie ved at tage friske grøntsager med sig, når opholdet er slut. Og hvorfor ikke glæde venner og bekendte med smagen af Samsø på flaske eller glas? Flere steder på øen kan du købe nogle af de spændende og velsmagende specialiteter, der er resultatet af den flittige og idérige dyrkning. Prøv f.eks. en likør lavet af lokale kartofler og figner, sennep lavet af samske sennepsfrø, kiwimarmelade fra Kolby eller æblemost fra Alstrup. Der er mange muligheder, der også smager af sommer, når efterårsregnen falder.
Samsø på menukortet
Øens mange spisesteder byder på lækker mad til både frokost og aften. Den korte afstand til grøntsager og friskfanget fisk gør restaurantbesøget til en lækker oplevelse for hele familien.
Senest opdateret: 12/08/2020 13:20